Έντονες απώλειες σημείωσαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, συνεχίζοντας το ισχυρό sell off της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής της πολιτικής τους.

Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της Covid στην ηπειρωτική Κίνα επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα Ασίας-Ειρηνικού. Η πόλη του Πεκίνου ανέστειλε αθλητικές εκδηλώσεις και αποφάσισε να καθυστερήσει την επιστροφή στα σχολεία, λίγες μέρες μετά την χαλάρωση των μέτρων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,58%, οδηγώντας σε απώλειες τις μεγάλες αγορές της περιοχής. Οι μετοχές της Tencent υποχώρησαν 5,4% ενώ η Alibaba έπεσε 7,6%. Ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 4,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 3,43%, με τις μετοχές της τεχνολογίας όπως η Samsung Electronics και η Kakao να χάνουν 2,66% και 4,62% αντίστοιχα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 3,01% για να κλείσει στις 26.987,44 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 2,16% στις 1.901,06 μονάδες. Οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν 6,85%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiex υποχώρησε 2,36% για να κλείσει στις 16.070,98 μονάδες, με τη μετοχή της TSMC να διολισθαίνει κατά 2,64%.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 1,57%, με τον Shenzhen Component να κλείνει κατά 0,78% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες