Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Κίνα σήμερα, σε αντίθεση με εκείνες της Ιαπωνίας, καθώς έλαβαν ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,17% υψηλότερα, με τις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Tencent να κερδίζουν 0,71%. Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να κλείσουν κατά 3% υψηλότερα μετά από πτώση σχεδόν 4% ενδοσυνεδριακά.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε περίπου 0,6% ενώ ο Shenzhen σημείωσε άλμα 1,014%. Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έχασε 1,41% καθώς οι μετοχές του Ομίλου SoftBank σημείωσαν πτώση 2,56%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,21%.

Κίνα

Θετικά στην Κίνα λειτούργησε το γεγονός ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Μάιο αυξήθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Κίνα επίσης διαμορφώθηκε κοντά στις προσδοκίες. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,1% σε ετήσια βάση, ακριβώς κάτω από την πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 2,2%.

«Καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού βρίσκεται ήδη σε πτωτική τάση, ο πληθωρισμός είναι απίθανο να αποτελέσει περιορισμό για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής», έγραψε ο Zhang Zhiwei, πρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management. «Περιμένω ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα κίνητρα τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων», πρόσθεσε ο Zhang.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές