Βουτιά περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των ανησυχιών για τον παγκόσμιο πληθωρισμό και την πορεία της ανάπτυξης, καθώς και της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πεκίνο, η οποία αντιστρέφει το κλίμα αισιοδοξίας των επενδυτών για ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα.

Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 2,06 δολάρια ή 1,7%, στα 119,95 δολάρια το βαρέλι έως τις 03:33 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 118,54 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 2,13 δολάρια ή 1,8%.

Οι τιμές έπεσαν αφότου Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Κυριακή για  νέα «άγρια» εξάπλωση της Covid στην πρωτεύουσα της χώρας και ανακοίνωσαν σχέδια για τη διεξαγωγή μαζικών δοκιμών στο Πεκίνο μέχρι την Τετάρτη.

Οι ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μετά τη νέα εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επιδρούν επίσης επιβαρυντικά στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1%, με τα τότε στοιχεία να υποδεικνύουν ισχυρή ζήτηση πετρελαίου στον κορυφαίο καταναλωτή στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και δυνατότητες ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες