Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων

Χαιρετίζει την προαναγγελθείσα αύξηση των επιτοκίων

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων

Με τον πληθωρισμό της να καλπάζει σε υψηλά πολλών ετών, η Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ χαιρέτισε τη Δευτέρα την υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα την πρώτη της αύξηση των επιτοκίων από το 2011.

«Πιστεύω ότι είναι σωστό ότι το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί», είπε ο Χάμπεκ μιλώντας σε ένα φόρουμ για την οικονομία, προσθέτοντας ότι «ο κύριος μοχλός πίεσης του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή είναι  σαφώς η τιμή της ενέργειας».

Ο Χάμπεκ υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου εργάζεται για να εξασφαλίσει νέες πηγές ενέργειας και να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περισσότερη ενεργειακή απόδοση.

OT Originals

Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο