
Είκοσι εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν χρυσό και χρήματα, εκλάπησαν στο λιμάνι του Μανσανίγιο στο δυτικό Μεξικό, σε μια πρωτοφανή – σύμφωνα με τις τοπικές αρχές – επιχείρηση.
Η «ληστεία του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, έγινε στις 5 Ιουνίου σε ιδιωτικό χώρο του βασικού εμπορικού λιμανιού στην ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό, αλλά τίποτα δεν είχε μαθευτεί μέχρι πριν από δύο μέρες.
Η επιχείρηση
Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, ο τρόπος δράσης των ληστών ήταν «θεαματικός»:
Βαριά οπλισμένοι επιτιθέμενοι εξουδετέρωσαν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομάδα των ληστών χρησιμοποίησε στη συνέχεια γερανούς και φορτηγά για οκτώ με δέκα ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, δήλωσε ο Γουστάβο Αντριάν Χόγια, ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι.
«Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα αντικείμενα, όπως συσκευές κλιματισμού», πρόσθεσε.
«Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οργανωμένο έγκλημα
Ο επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος», ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.
Ο Ολιβάρες υπογράμμισε ότι η κλοπή έγινε «σε ιδιωτικό χώρο» του λιμανιού.
Η εισαγγελία ανακοίνωσε και αυτή την έναρξη έρευνας, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά την ποσότητα του χρυσού και των χρημάτων που εκλάπησαν.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια