Παρά το γεγονός ότι χθες υπήρχε έντονη πίεση από τους πωλητές στη Wall Street, απόρροια της απρόσμενης εκτόξευσης του εγχώριου πληθωρισμού στο 8,6%, σε υψηλά 41 ετών, η κοινή γνώμη φαίνεται να συγκλίνει σε μια λανθασμένη πληροφόρηση πως η αγορά “μπήκε” σε bear market. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο μεγάλος χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 ήταν ήδη σε πτωτική κίνηση εδώ και εβδομάδες, και μάλιστα με ισχυρό σήμα πώλησης από την περιοχή των 4.180 μονάδων, αρχικά, κι έπειτα με τη διάσπαση του βραχυπρόθεσμης σημασίας επιπέδου των 4.070.

Το αυτό ισχύει και για το πλείστο των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών (με εξαίρεση τις ενεργειακές), που έχουν δώσει κατά διαστήματα short σήματα, ή έστω έξοδο από αγοραστικές θέσεις, ώστε να εικάζεται πως αν κάποιος παρατηρούσε ενδελεχώς την αγορά, ήταν έξω από το βεληνεκές της χθεσινής ομοβροντίας ρευστοποιήσεων.

Εξάλλου, διατρέχοντας τον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό, επετεύχθη με ακρίβεια και ο αντίστοιχος στόχος στις 3.740, που αφορά στο κάτω όριο της κίνησης, και από όπου οι πιθανότητες για μια αξιοπρεπή ανοδική αντίδραση είναι αυξημένες. Η κατοχύρωση των 3.820 μονάδων θα δώσει ώθηση προς την αντίσταση των 3.950, ενώ κάτω από τις 3.730 σε κλείσιμο ημέρας, ο δείκτης υψηλής κεφ/σης των ΗΠΑ εισέρχεται σε ζώνη υπερπώλησης με απρόσμενες προεκτάσεις, δεδομένου ότι και το επενδυτικό κλίμα δεν είναι στα καλύτερά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News