Ξεκίνησε η παραλαβή σκληρού σιταριού εσοδείας 2022 στον θεσσαλικό κάμπο με την τιμή να διαμορφώνεται στα 48 ευρώ/κιλό για την πρώτη ποιότητα.

Την αρχή έκαναν με την ανακοίνωση της τιμής αγοράς ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας – ΘΕΣγη και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»

Ειδικότερα, ο ΘΕΣγη, ο οποίος παραλαμβάνει στους αποθηκευτικούς χώρους της Nutria Α.Ε. στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, συνυπολογίζοντας τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς και τα υψηλά κόστη παραγωγής, η παραλαβή θα γίνεται με τους εξής όρους:

  • Προκαταβολή 0,30 ευρώ/ κιλό
  • Η κλειστή τιμή παραγωγού θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και οποιαδήποτε μεταβολή της θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού.

Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς που το επιθυμούν να κρατήσουν ανοικτή τιμή το αργότερο μέχρι 15/09/2022.

«Φέτος, αναμένουμε ότι θα αυξηθούν κατά πολύ οι ποσότητες που διαχειριζόμαστε, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην ενοικίαση μεγάλων και σύγχρονων αποθηκευτικών χώρων. Σκοπός της εμπορικής μας πολιτικής είναι να καλυφθούν μέσω της προκαταβολής οι άμεσες ανάγκες των παραγωγών- μελών και των συνεργατών μας, καθώς τα κόστη ενέργειας και εφοδίων έχουν εκτοξευθεί και οι αγρότες βρίσκονται απέναντι σε πρωτοφανείς οικονομικές και άλλες συγκυρίες. Η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουμε στοχεύει στην εξασφάλιση μιας δίκαιης τιμής για τους παραγωγούς σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΘΕΣγη, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

Ο «Ενιπέας»

Την αγορά σιταριού με τιμή 0,48 ευρώ/κιλό ανακοίνωσε και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας».

Σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό, οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα ανοιχτής τιμής έως και 30/11/2022, η οποία θα διαμορφώνεται καθημερινά και θα ανακοινώνεται από το συνεταιρισμό στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO