Με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν την Παρασκευή απρόσμενα αυξημένο πληθωρισμό σε όλα τα μεγέθη του στο υψηλό 41 ετών, 8,6%, η Wall Street έδωσε ρέστα τη Δευτέρα με κλειστή την Αθήνα λόγω Αγίου Πνεύματος.

Έτσι, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, μάς βρήκε εκτεθειμένους σε ουρά πωλητών, που σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα διστακτικότητας, άρα και την απουσία σοβαρών αγοραστών, διέλυσαν το ταμπλό.

Ενδεικτικό, πέραν από το βαθύ κόκκινο πρόσημο στους βασικούς δείκτες, ήταν πως όλες οι μετοχές της μεγάλης, όλες της μεσαίας και συνολικά 109 έκλεισαν πτωτικές έναντι μόλις 8 ανοδικών, με τζίρο που ξεπέρασε κατά 40% τον μεσοσταθμικό στα 115 εκατ. ευρώ, με 18 εκατ. ευρώ δημοπρασία και κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Τεχνικά, ο Δείκτης έχει δώσει έξοδο από την περιοχή των 900, και μάλιστα σήμα short από τις 896, με ένα μεγάλο μέρος των εισηγμένων επίσης να ακολουθούν αρνητική εικόνα, μην αφήνοντας δικαιολογίες για θέσεις υπέρ κάποιας σημαντικής ανόδου.

Επίσης, η πολύωρη παραμονή πάνω στις 820 μονάδες επιβεβαιώνει και τη σημασία του -βραχυπρόθεσμης σημασίας- επιπέδου στήριξης των 820 (ΧΗ 818,56), χωρίς βεβαίως να αναιρείται πιθανή προσέγγιση των 813, που αν έρθει με απόκλιση ταλάντωσης θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας αξιοπρεπούς ανοδικής αντίδρασης.

Το ανησυχητικότερο όλων είναι ότι “λύγισαν” και μετοχές που διατηρούσαν ανθεκτικότητα, όπως οι μετοχές του ομίλου Viohalco, και οι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με τις λοιπές “ύποπτες” τραπεζικές και ΔΕΗ να συνεχίζουν την αυτοκτονική τους συμπεριφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News