Η εταιρεία τεχνολογίας Holidu που ειδικεύεται στα ταξίδια και η θυγατρική της Bookiply, με έδρα στο Μόναχο, συνεχίζουν την επέκτασή τους. Η Bookipl, μια in-house εταιρεία για λύσεις λογισμικού και υπηρεσιών για την εμπορία εξοχικών ακινήτων, ανοίγει νέο γραφείο στην Αθήνα υπό τη διεύθυνση του κ. Μάρκου Καρακώστα. Επιπλέον, το site για κρατήσεις εξοχικών κατοικιών Holidu, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 15 εκατομμύρια εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο, είναι πλέον διαθέσιμο και στα ελληνικά με ξεχωριστή επιλογή για τη χώρα.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, η αγορά εξοχικών κατοικιών ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον ταξιδιωτικό κλάδο. Και μετά το πρώτο lockdown, η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα εξερράγη. Αυτή η τάση έχει φτάσει και στην Ελλάδα. «Το καλοκαίρι, το 68% των εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι ήδη κρατημένο», εξηγεί ο επικεφαλής της Bookiply Area, Μάρκος Καρακώστας. Η Bookiply είναι ένα πρακτορείο παροχής υπηρεσιών για ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών που, εκτός από το εύχρηστο λογισμικό, βασίζεται σε προσωπικές επαφές στον ιστότοπο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών να διαχειριστούν την περιουσία τους και να δημιουργήσουν περισσότερες κρατήσεις με λίγη προσπάθεια. Από το νέο της γραφείο στην Αθήνα, η Bookiply απευθύνεται κυρίως σε ενοικιαστές εξοχικών κατοικιών στα Ιόνια Νησιά.

Η Ελλάδα αναπτυσσόμενη αγορά στις ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών

Ο Alistair Tofoli, Επικεφαλής Πωλήσεων και Διαχείρισης Λογαριασμών Ιταλίας και Ανατολικής Μεσογείου, σχολιάζει: «Η ελληνική αγορά, και ειδικότερα τα Ιόνια Νησιά, είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και τον κλάδο συνολικά. Τον Απρίλιο του 2022, οι αναζητήσεις για ελληνικούς προορισμούς είχαν αύξηση 148% από έτος σε έτος. Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών φέτος. Η ελληνική αγορά εξοχικών κατοικιών χαρακτηρίζεται από ελκυστικά ακίνητα, που συχνά βρίσκονται ακριβώς κοντά στην παραλία. Αλλά η προσφορά εξακολουθεί να είναι ελάχιστα ψηφιοποιημένη.” Επιπλέον, λέει, η αγορά είναι πολύ κατακερματισμένη, με πολλά καταλύματα να μπορούν να κάνουν κράτηση μόνο από τοπικούς εξειδικευμένους παρόχους.

Εδώ μπαίνουν τόσο το Holidu όσο και το Bookiply. Οι ταξιδιώτες επωφελούνται από μια μεγαλύτερη γκαμα, επιλογές απευθείας κράτησης και ευέλικτα μοντέλα πληρωμής. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών αποκτούν σημαντικά μεγαλύτερη προβολή και πολλά πλεονεκτήματα στη διαχείριση της περιουσίας τους και η ομάδα στην Αθήνα είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τους ενοικιαστές εξοχικών κατοικιών σε όλα τα θέματα.

«Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι πολλοί άνθρωποι συχνά περνούν εβδομάδες αναζητώντας το σπίτι των ονείρων τους για τις διακοπές τους. Όταν στη συνέχεια ζητείται ή ακόμα και γίνεται κράτηση για ενοικίαση διακοπών, δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν ακυρώσεις από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο λόγος είναι συχνά η έλλειψη συγχρονισμού από τα ημερολόγια των διαφόρων τοποθεσιών κρατήσεων στο διαδίκτυο. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό και για τις δύο πλευρές. Με τη Holidu και την  Bookiply, βελτιώνουμε την εμπειρία για τους ταξιδιώτες και τους ιδιοκτήτες σπιτιών και λύνουμε πολλά από τα προβλήματα που εξακολουθούν να καθορίζουν την αγορά εξοχικών κατοικιών σήμερα». εξηγεί ο Tofoli.

Ποιες είναι η Bookiply

Η Bookiply είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη θυγατρική της εταιρείας τεχνολογίας Holidu με έδρα το Μόναχο, γνωστή παγκοσμίως για τη μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών που προσφέρει περισσότερες από 15 εκατομμύρια προσφορές και 100 εκατομμύρια χρήστες ετησίως. Η Bookiply παρέχει λογισμικό και υπηρεσίες για ιδιοκτήτες καταλυμάτων και χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 10.000 πελάτες στην Ευρώπη και είναι ηγέτης της αγοράς σε πολλές σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως η Σαρδηνία και η Μαγιόρκα. Η Bookiply υποστηρίζει τους τοπικούς ιδιοκτήτες στη διαχείριση της περιουσίας τους, όπως ροή σε όλες τις μεγάλες πύλες κρατήσεων, συγχρονισμό ημερολογίων και κεντρική διαχείριση πληρωμών. Η Bookiply προσφέρει επίσης στους ενοικιαστές εξοχικών κατοικιών δωρεάν υπηρεσία φωτογραφιών για αυτούς. “Οι ταξιδιώτες εκτιμούν τις λεπτομερείς περιγραφές και τις εικόνες με νόημα. Οι επαγγελματικές και ελκυστικές φωτογραφίες αυξάνουν τις κρατήσεις κατά 500 τοις εκατό”, γνωρίζει ο ταξιδιωτικός ειδικός Μάρκος Καρακώστας. Με ένα δεύτερο ελληνικό γραφείο, θα ανοίξουν και άλλες περιφέρειες κατά τη διάρκεια του έτους.

Η πύλη κρατήσεων Holidu με περισσότερα από 15 εκατομμύρια καταλύματα για διακοπές ιδρύθηκε στο Μόναχο το 2016, η Bookiply είναι θυγατρική της Holidu.  Η Holidu προσφέρει επίσης μια ομώνυμη πύλη κρατήσεων για εξοχικές κατοικίες, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 15 εκατομμύρια εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα διακοπών σε όλο τον κόσμο και συγκρίνει τις προσφορές περισσότερων από 2.000 ταξιδιωτικών ιστοσελίδων. Κάθε χρόνο, ο ιστότοπος Holidu χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια επισκέπτες. Με την επέκταση στην Ελλάδα, η πύλη κρατήσεων Holidu είναι πλέον διαθέσιμη και σε Έλληνες ταξιδιώτες που θέλουν να αναζητήσουν και να κλείσουν εύκολα το σπίτι των ονείρων τους. Για το σκοπό αυτό, συνάδελφοι από το γραφείο της Αθήνας συνεργάζονται στενά με ειδικούς στην Ελλάδα στα κεντρικά γραφεία στο Μόναχο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία