Η ούτως ή άλλως, εδώ και πολλούς μήνες, πτωτική μετοχή της εταιρείας διαγνωστικών ελέγχων (NASDAQ:NEO) αργοπεθαίνει στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, καθώς αφενός η κακή χρηματοοικονομική της εικόνα, αφετέρου η γενικότερη προβληματική στις αγορές μετοχών που οδηγεί σε αναστολή ανάληψης κινδυνοφόρων επιλογών, όπως η υπό εξέταση, έχει σχηματίσει ένα βαρύ μοτίβο.

Έτσι, έχοντας ήδη χάσει 82,42% σε 52 εβδομάδες και μάλιστα 77,90% μόλις το τελευταίο εξάμηνο, φαίνεται να πνέει τα λοίσθια χωρίς κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον. Η τεχνικής φύσεως επιστροφή στα 8,80 δολάρια, που συνιστούν εξάλλου και το άνω όριο της τρέχουσας πτωτικότητας, δίνει και νέο σήμα short, υπενθυμίζοντας ότι το αρχικό στα 18 στα τέλη Μαρτίου, όταν ο “καπετάνιος” εγκατέλειπε το πλοίο, είναι ακόμα εν ισχύ. Ο στόχος φαίνεται στην περιοχή των 3,20, σε νέα ιστορικά χαμηλά, με το κοντινό στοπ να βρίσκεται πάνω από 10,25 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Για το α’ τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε κύκλο εργασιών στα 117 εκατ. δολάρια, κοντά στον μεσοσταθμικό πολλών προηγούμενων τριμήνων. Ωστόσο αυτός ήρθε με νέο ρεκόρ ζημιών στα 0,24 δολάρια ανά μετοχή, τουλάχιστον καλύτερα των αναμενομένων κατά 16%, και συνυπολογίζοντας ότι κατέγραψε αυτές για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημαίνει συναγερμός στα θεμελιώδη της. Μοιραία, και το χρέος προς ενεργητικό προσέγγισε το άβολο επίπεδο του 41%, με λειτουργικές χρηματοροές (εκροές) -1,87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News