Με τον Πρόεδρο της Fed να ανακοινώνει το -αναμενόμενο, λίγο έως πολύ- ρεκόρ 28ετίας 0,75% βήμα αύξησης επιτοκιακού στόχου, η Wall Street πήρε φωτιά, σε μια προσπάθεια να απορροφήσει το νέο.

Και με δεδομένο ότι όλο αυτό το διάστημα η Fed φρόντισε με συνεχείς ανακοινώσεις και υπονοούμενα να προειδοποιήσει, η αγορά εμφανίστηκε προετοιμασμένη, και δέχτηκε το ρεκόρ με θετικό (!) πρόσημο στους βασικούς της δείκτες.

Τόσο θετικό μάλιστα, που φαντάζει παγίδα στα μάτια των απαισιόδοξων καθώς ακόμα και με τέτοιο σενάριο προεξόφλησης, οι πτωτικές τάσεις είναι ισχυρές με τόσο υψηλό επίπεδο πληθωρισμού.

Τεχνικά, ο δείκτης μεγάλης κεφ/σης S&P500 έχει δώσει ξεκάθαρα σήμα ανοδικής αντίδρασης από το κάτω όριο του υφιστάμενου πτωτικού σχηματισμού στις 3740 μονάδες, και οι τρεις φορές που το δοκίμασε αναδεικνύει και τη σημασία του εν λόγω επιπέδου, ώστε να μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί εάν οι πωλητές καταφέρουν να διαρρήξουν αυτό. Η επόμενη στάση σε ανοδική συνέχιση βρίσκεται στις 3860 μονάδες, και προφανώς η νευρικότητα θα είναι ο πρωταγωνιστής και στη σημερινή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News