Κάλεσμα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες μέσα από ένα πρόγραμμα ψηφιακής τους στήριξης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όπως είπε θα ξεκινήσει  τις προσεχείς ημέρες , απηύθυνε απόψε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου των Χανίων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

« Μέσα από το πρόγραμμα προβλέπεται η ψηφιακή αναβάθμιση χιλιάδων επιχειρήσεων της χώρας με μια σειρά από « εργαλεία», τα οποία έχουν ανάγκη εδω και καιρό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιέγραψε τα οφέλη των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας έχει συμβάλει πολύ σημαντικά στην ανάπτυξη των  επιχειρήσεις και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Απλά και λειτουργικά

Ο κ Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη νέα σύγχρονη λογική πάνω στην οποία σχεδιάζονται τα νέα προγράμματα επεσήμανε ότι στηρίζονται στη λειτουργικότητα, είναι απλά και για αυτό, όπως τόνισε, ο κόσμος τα χαιρετίζει.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε  οι πολίτες έχουν αποκτήσει πλέον εξοικείωση στην χρήση ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2018 ηταν 8,8 εκατομμύρια και πέρυσι εφτασαν στα 567 εκατομμύρια.

« Ο στόχος είναι η χώρα να «τρέξει» πάρα πολύ γρήγορα να μπεί τέλος με τις εκκρεμότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Μοχλό ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτήρισε τις νέες τεχνολογίες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης καλωσορίζοντας στην Κρήτη τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η πολιτεία θα στηρίξει κάθε νέα καινοτόμα  ιδέα και στρατηγική

Νωρίτερα ο κ Πιερρακάκης είχε επισκεφθεί το δήμο Χανίων στέλνοντας το μήνυμα ότι η πολιτεία θα στηρίξει κάθε νέα καινοτόμα  ιδέα και στρατηγική τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι, « εκτιμούμε πολύ την προσπάθεια που κάνατε, μας ενδιέφερε πολύ η παρουσίαση της στρατηγική σας και για κάθε νέα ιδέα, για κάθε μία προσέγγιση, θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας».

Από την πλευρά  του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,  υπογράμμισε πως, «από κοινού, τοπική αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, αλλά και το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο, είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να

αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του σήμερα και σε κάθε περίπτωση να δείξουμε ότι οι υπηρεσίες τις οποίες παρέχουμε στους πολίτες είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας των φορέων».

Τον κ Πιερρακάκη συνόδευε κατά την παρουσία του στα Χανιά ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης που επεσήμανε ότι, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη μια  ψηφιακή επανάσταση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων όπου και ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα και την λειτουργία του Ινστιτούτου , ενώ η παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις