Με 6 πτωτικές στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις, ο DAX40 αντιμετωπίζει -με αποτυχία, προς το παρόν- τις πιέσεις των ανήσυχων πωλητών, παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις της ΕΚΤ πως δεν θα επιτρέψει να εμφανιστεί κρίση χρέους, προερχόμενη από τυχόν τοξικά ευρωπαϊκά ομόλογα.

Και μάλιστα, στο χθεσινό βίαιο sell off διερράγη η στήριξη των 13.300 μονάδων που συνιστούσε αφενός το κάτω όριο του μεσοπρόθεσμου σχηματισμού συσσώρευσης, αφετέρου το τελευταίο ανάχωμα πριν την είσοδο του δείκτη σε αρνητική περιοχή.

Έτσι, μια τυχόν επιστροφή στις 13.280 ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των short, με επόμενο στόχο την περιοχή των 11.650 ως το εύρος του απερχόμενου σχηματισμού, με πρώτη στάση τα 12.480 που δοκιμάστηκαν δις στις συνεδριάσεις της 4ης και 7ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο DAX40 έχει κρίσιμες μακροπρόθεσμες στηρίξεις στις 12.700 που συντηρούν την πλαγιοανοδική τάση διετίας, ώστε να εικάζεται πως ενδεχόμενη διάσπαση αυτών στο ως άνω αναφερθέν σενάριο θα βάλει τον δείκτη σε μπελάδες, με τους επενδυτές να τον κλείνουν, όπως όλα δείχνουν, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αρνητικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News