Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, αναμένοντας τις διεργασίες σε επίπεδο τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και των κυβερνήσεων, στο μέτωπο της αντιμετώπισης της αναταραχής των αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των κατασκευών να χάνει 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,35% στις 7.040 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,25% στις 13.159 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,05% στις 5.885 μονάδες.

Η επιφυλακτικότητα που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη είναι απόρροια της προηγούμενης ταραχώδους εβδομάδας, με τους αναλυτές να κάνουν λόγω για προσπάθεια εξισορρόπησης στο περιθώριο των αλλαγών της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Βέβαια, η ΕΚΤ έχει πολλές εκκρεμότητες ακόμη στο μέτωπο της δημιουργίας ενός δίχτυ προστασίας έναντι των ανησυχιών για μια νέα κρίση χρέους, με τις αγορές να δείχνουν πόσο νευρικές είναι για τις πιθανές αποφάσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Renault κερδίζουν περισσότερο από 5%, αφού ο Jefferies αναβάθμισε τις μετοχές της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε «buy» από «hold». Στον αντίποδα, απώλειες 6,7% σημειώνει η Rockwool.

Στο μέτωπο των δεδομένων στην Ευρώπη, οι γερμανικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 33,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο ιστορικά, σύμφωνα με νέα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές