Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να προσαρμοστούν μετά την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε ισχυρές απώλειες, της τάξεως του 2,31%, με τις μετοχές της Samsung Electronics να υποχωρούν περισσότερο από 2%.

Από την άλλη, ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε ήπια άνοδο ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,367%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,16% καθώς οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου κέρδισαν 1,51%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Netease υποχώρησαν 7,68% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε καθυστέρηση στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου βιντεοπαιχνιδιού Diablo Immortal στην Κίνα.

Οι μετοχές των μετοχών της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν επίσης κοντά στο 1%, παρά το γεγονός ότι το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποδέχθηκε την αίτηση της θυγατρικής της Alibaba Ant Group για τη δημιουργία μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας συμμετοχών.

Αμετάβλητα παρέμειναν τη Δευτέρα τα ετήσια και 5ετή επιτόκια δανεισμού της Κίνας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των επενδυτών.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία διαπραγματεύτηκε 1,24% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,15%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,55%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές