Θετικά έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, βρίσκοντας σημαντικά στηρίγματα σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως ο ΟΤΕ, οι οποίοι έφεραν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 830 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,78% στις 831,81 μονάδες, με τον τζίρο μόλις να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Το στίγμα της συνεδρίασης

Η επιλεκτικότητα ήταν αυτή που κυριάρχησε σήμερα στην αγορά, η οποία βέβαια κινήθηκε με περισσότερο εσωτερικές δυνάμεις και λιγότερο με τη συμμετοχή των ξένων, δεδομένης και της αργίας στις ΗΠΑ. Αλλά ακόμη και με την απουσία των εντολών που έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο γενικός δείκτης καταφέρνει να ολοκληρώσει τη δεύτερη διαδοχική του ανοδική συνεδρίαση, κάτι που είχε να συμβεί από τις αρχές του μήνα, όταν ο δείκτης βρισκόταν ακόμη στη ζώνη των 890 μονάδων.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται και από μερίδα αναλυτών είναι ότι η αγορά μπαίνει στο τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου εξαμήνου του έτους, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες κινήσεις βελτίωσης των αποτιμήσεων. Και μπορεί μέχρι τώρα η ελληνική αγορά να ξεχώριζε λόγω των καλών της επιδόσεων, εντούτοις ο Ιούνιος αποδεικνύεται άκρως αρνητικός, οδηγώντας τον απολογισμό από την αρχή του έτους στο -7,60% μέχρι τώρα.

Το καθοδικό κανάλι στο οποίο έχει πέσει η αγορά έχει συμπιέσει σημαντικά και γρήγορα τις αποτιμήσεις. Έτσι, με δεδομένο την απουσία κάποιων μακροοικονομικών αναφορών υψηλού ενδιαφέροντος, ενδεχομένως να αποφορτιστεί η εικόνα της αγοράς, δίνοντας κάποιες ευκαιρίες ανάκαμψης και βελτίωσης των αποτιμήσεων μετά την έντονη πτώση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ και η Λάμδα ξεχώρισαν με τα κέρδη των 4,46% και 4,38% αντίστοιχα που σημείωσαν, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και ΟΛΠ. Θετικά έκλεισαν οι Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Jumbo, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, η Motor Oil έχασε 2,87%, με την Quest να υποχωρεί 1,49%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες