Σταθερά σε ανοδικά εδάφη συντηρείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να στηρίζεται στον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο, προκειμένου να απορροφήσει τις ήπιες πιέσεις που δέχεται από επιλεγμένους τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,01% στις 833,50 μονάδες, με τον τζίρο μόλις που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Αρνητικός Ιούνιος

Αν και η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι ενδεικτική, καθώς μεγάλο μέρος των ξένων χαρτοφυλακίων, ειδικά όσων έρχονται οι εντολές τους από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, βρίσκονται σε αργία, είναι σημαντική καθώς ο γενικός δείκτης συνεχίζει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την αντίδρασή του. Αυτό είχε να συμβεί από τις αρχές του μήνα, όταν ο δείκτης βρισκόταν ακόμη στη ζώνη των 890 μονάδων.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται και από μερίδα αναλυτών είναι ότι η αγορά μπαίνει στο τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου εξαμήνου του έτους, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες κινήσεις βελτίωσης των αποτιμήσεων. Και μπορεί μέχρι τώρα η ελληνική αγορά να ξεχώριζε λόγω των καλών της επιδόσεων, εντούτοις ο Ιούνιος αποδεικνύεται άκρως αρνητικός, οδηγώντας τον απολογισμό από την αρχή του έτους στο -7,60% μέχρι τώρα.

Οι τίτλοι

Τώρα σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ και Jumbo ηγούνται της ανόδου με κέρδη 3,81% και 3,75% αντίστοιχα, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Πειραιώς, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 3,21% και η Coca Cola είναι στο -1,32% ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες