Σε περικοπή χιλιάδων ακόμη πτήσεων στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν θα προχωρήσει η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet, καθώς, όπως ανακοίνωσε, τα αεροδρόμια του Gatwick του Λονδίνου και του Άμστερνταμ μείωσαν τη χωρητικότητα και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους και αέρος.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας υπολογίζει ότι κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στο 90% της χωρητικότητάς του, ποσοστό μειωμένο από το 97% που προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα καλύψει πετάξει περίπου το 90% της χωρητικότητάς του πριν από την πανδημία τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, από το 97% που είχε προγραμματίσει τον περασμένο μήνα, που ισοδυναμούσε με 160.000 πτήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σφιχτή αγορά εργασίας για πληρώματα, σε συνδυασμό με μια αναμονή 14 εβδομάδων για νέους ελέγχους ασφαλείας του προσωπικού σε σύγκριση με περίπου 10 εβδομάδες προηγουμένως και τους περιορισμούς στις προσλήψεις στην Ευρώπη λόγω του Brexit, μείωσαν περαιτέρω την ανθεκτικότητά της.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές εταιρείες: Ψάχνουν να βρουν πιλότους και πληρώματα καμπίνας

Το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, όπου η easyJet είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τις πτήσεις λόγω έλλειψης εργαζομένων.

Το Schiphol του Άμστερνταμ, μια άλλη σημαντική βάση για την αεροπορική εταιρεία, έχει επίσης επιβάλει ανώτατο όριο, οδηγώντας σε μείωση κατά 16% στις προγραμματισμένες πτήσεις κατά την περίοδο αιχμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, δήλωσε ότι η μείωση του προγράμματος από τώρα θα ελαχιστοποιήσει τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής που είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πελάτες.

Ο Lundgren είπε ότι η easyJet θα κάνει τις περικοπές σύντομα. Το Γκάτγουικ και το Άμστερνταμ θα είναι στο επίκεντρο, αλλά υπάρχουν επίσης λειτουργικά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού και της Γενεύης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας «τεράστιος αριθμός» αιτήσεων έρχεται, αλλά ο αερομεταφορέας δεν μπορούσε να φιλοξενήσει όλους τους εργαζόμενους της ΕΕ που είχε πριν από την πανδημία. Είχε απορρίψει «έναν τεράστιο αριθμό υπηκόων της ΕΕ (…) λόγω της κατάστασης μετά το Brexit».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως