
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας μετά την παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Τη στιγμή που έχει σχηματιστεί ήδη μία δικογραφία εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με κεταμίνη την Τζωρτζίνα, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κορίτσια έχουν την ίδια αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα.
Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.
Πλέον, έχει ενισχυθεί το σενάριο της δολοφονίας για την Μαλένα που εξέπνευσε στις 13 Απριλίου του 2019 στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα» και για την Ιριδα που κατέληξε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021.
Τι λέει το πόρισμα

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας μέρος του πορίσματος, σε αυτό αναγράφονται:
Όσον αφορά στη Μαλένα, οι εκδορές που είχε μύτη της φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.
Στην περίπτωση της Ίριδας οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος.
Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.
Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:
Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.
- Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.
- Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.
- Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.
- Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.
Στην Εισαγγελία η Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται εντός των ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.
Το πόρισμα των ιατροδικαστών ανοίγει τον δρόμο στους εισαγγελείς να προχωρήσουν την έρευνά τους, καλώντας τη Ρούλα Πισπιρίγκου -σε πρώτη φάση- ως ύποπτη, για ανθρωποκτονία κατά συρροή.
Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της ποινική δίωξη.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές