Ο ντε φάκτο ηγεμόνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετέβη στην Αίγυπτο τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ξεκινώντας την πρώτη του περιοδεία εκτός της περιοχής του Κόλπου εδώ και τρία χρόνια. Θα επισκεφθεί επίσης την Ιορδανία και την Τουρκία.

Το ταξίδι του πρίγκιπα έρχεται ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον επόμενο μήνα στην περιοχή, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει Άραβες ηγέτες στη Σαουδική Αραβία μετά από επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, γνωστός ως MbS, θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Τουρκίας για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανέφερε η SPA.

Πηγές ανέφεραν ότι ο MbS και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα συζητήσουν ζητήματα όπως ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι προετοιμασίες για το ταξίδι του Μπάιντεν στην περιοχή στα μέσα Ιουλίου.

Αυτή θα ήταν η πρώτη περιοδεία του πρίγκιπα εκτός του Κόλπου μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 και την πανδημία COVID-19. Ο MbS επισκέφτηκε την Αίγυπτο το 2018 και την Ιαπωνία το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων