Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας σήμερα, με την Ιαπωνία να δίνει τον τόνο της ανάκαμψης, μετά τις αναταράξεις που δέχτηκε η χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 έκλεισε 2,42% υψηλότερα, καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%. Ο Topix αυξήθηκε κατά 2,39%, ενώ ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν αυξήθηκε επίσης περισσότερο από 2%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,6%, με τις μετοχές τεχνολογίας Tencent και Alibaba να σημειώνουν κέρδη 2,43% και 0,96% αντίστοιχα. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας όμως έκλεισαν ήπια πτωτικά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,16% και τον Shenzhen Component να κλείνει 0,425% χαμηλότερα.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε σε θετικό έδαφος, κλείνοντας κατά 1,23% υψηλότερα. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,37% και ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας του MSCI σημείωσε άνοδο 1,32%.

Αυξήσεις επιτοκίων στην Αυστραλία

Ο διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Φίλιπ Λόου, δήλωσε σε μια ομιλία του ότι αναμένει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία να κορυφωθεί περίπου στο 7% μέχρι το τέλος του έτους καθώς επιλύονται τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία.

Στόχος των κεντρικών τραπεζών, κατά τον Λόου είναι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και οι αυξήσεις των επιτοκίων παγκοσμίως να είναι τέτοιες ώστε να μειώσουν τον πληθωρισμό δημιουργώντας μια ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς αγαθών. «Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας δεν είναι απλή και υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια θα μειώσουν τις τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις», είπε, προσθέτοντας ότι η Αυστραλία θα πρέπει να αναμένει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές