Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης με την απόδοση του ελληνικού 1οετούς ομολόγου να αγγίζει το 4%.

Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ανήλθε σε 3,3% από 3,90 % την Παρασκευή. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου ανήλθε σε 1,71 με το spread να διαμορφώνεται στο 2,22%. Η αποδόση του γαλλικού δεκαετούς ανήλθε σε 2,3%  και του ιταλικού σε 3,7 %.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα αυξηθούν κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου για τη νομισματική πολιτική και θα αυξηθούν  ξανά τον Σεπτέμβριο. «Η βαθμονόμηση αυτής της αύξησης του ποσοστού» τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ «θα εξαρτηθεί από τις ενημερωμένες μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό. Εάν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό επιμείνουν ή επιδεινωθούν, μια μεγαλύτερη αύξηση θα είναι κατάλληλη στη συνεδρίασή μας του Σεπτεμβρίου.Μετά τον Σεπτέμβριο, με βάση την τρέχουσα αξιολόγησή μας, αναμένουμε ότι θα είναι κατάλληλη μια σταδιακή αλλά διαρκής πορεία περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.»

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αν και σήμερα είναι αργία στις ΗΠΑ, οπότε η αγορά συναλλάγματος κινείται με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0524 δολάρια από το επίπεδο των 1,0458 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0517 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές