Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας διεθνοποίησής του και με βασικό γνώμονα τη δημιουργία ενός θεσμοθετημένου χώρου σκέψης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και η εξεύρεση λύσεων στα αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδας και ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ίδρυμα  Med-Or Foundation.

Με τη νέα αυτή συμφωνία το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διευρύνει περαιτέρω  το δίκτυο των συνεργατών του με δεξαμενές σκέψεις και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για την Ευρώπη, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα.

Η συμφωνία υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος από τον Πρόεδρο της Med-Or, κ. Marco Minniti, και τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Γ. Τσομώκο.

Μέσω της μνημονίου συνεργασίας τους, το Med-Or Foundation και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα της προώθησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και διεθνών συνεργασιών.

Το Ίδρυμα Med-Or επιδιώκει να προωθήσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες, στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και των επιστημών, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών, των ανταλλαγών και των διεθνών σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και των χωρών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, και της Αφρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τι στοίχισε το «ναι» του Ερντογάν και οι φόβοι για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι – Πώς θα γραφτεί η συνέχεια απέναντι στην Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Τι στοίχισε το «ναι» του Ερντογάν και οι φόβοι για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

Η Άγκυρα, το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη υπέγραψαν ένα μνημόνιο που καλύπτει τις ανησυχίες που εξέφραζε η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών όπλων και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ