Ένα φιλόδοξο πρωτοποριακό έργο απορρύπανσης, μοναδικό στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, ξεκίνησε η Lamda Development.

Ο στόχος αυτού του καινοτόμου εγχειρήματος είναι να εξαλειφθεί κάθε πιθανή εστία ρύπανσης από την επιφάνεια, το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα μέσα στο μεγάλο έργο του Ελληνικού.

Το έργο της απορρύπανσης  όλου του χώρου, όπου υλοποιείται η επένδυση του Ελληνικού, είναι ενδεικτικό της φιλοσοφίας της Lamda για την «πράσινη», βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία αποτελεί τον πυρήνα της εμβληματικής ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου και υπηρετεί πλήρως τις αρχές της βιωσιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία εξυγίανσης του εδάφους και των υπόγειων υδάτων σε αναπλάσεις παλαιών αεροδρομίων αποτελεί διεθνή πρακτική. Όμως το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα, θεωρείται μοναδικό εξαιτίας της έκτασης του αλλά και των μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον που χρησιμοποιούνται.

Το χαρακτηριστικό του καινοτόμου αυτού έργου είναι ότι επιλέγεται να μην απομακρυνθεί καμία ποσότητα εδάφους. Το ρυπασμένο έδαφος θα εξυγιανθεί, είτε στο κύτταρο βιοεξυγίανσης που κατασκευάζεται εντός του Ελληνικού είτε με τη μέθοδο του βιοαερισμού και της in-situ επεξεργασίας.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι κάθε πιθανή εστία ρύπανσης θα απομακρυνθεί, θα επεξεργαστεί με καινοτόμες μεθόδους και θα χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο ή πρώτη ύλη σε βιομηχανίες, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου.

Το συνολικό κόστος των εργασιών θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Lamda. Ανάδοχος του έργου, που έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο είναι η κοινοπραξία των διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών Antipollution και Intergeo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα