Πεπεισμένος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας στο MEGA: Η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί νέα κυβερνητική στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Υποστήριξε επίσης πως ενδεχομένως να χρειαστεί και νέα παρέμβαση για το ηλεκτρικό ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Στο 3,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2022

Ωστόσο, εξηγώντας πως, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, εξήγησε πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Πάντως επανέλαβε πως για την κυβέρνηση παραμένει προτεραιότητα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Αναφορικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών είναι σχεδιασμός τετραετίας. Τόνισε, ωστόσο, ότι μια μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων