Ήπια πτωτικά έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των προηγούμενων ημερών, κατά το οποίο άρχιζε θετικά τη συνεδρίαση, αλλά κατέληξε και πάλι στη ζώνη των 830 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 834,83 μονάδες, με τον απολογισμό της εβδομάδας όμως να είναι θετικός κατά 1,1%.

«Κράτησε» τη ζώνη των 830 μονάδων

Η διελκυστίνδα ήταν σε ισχύ και σήμερα στο ΧΑ, το οποίο ισορρόπησε και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, διακρατώντας τη ζώνη των 830 μονάδων. Στο επίκεντρο των απωλειών βρέθηκε και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, με την Coca Cola και επιλεγμένες δεικτοβαρείς να προσπαθούν να αντισταθμίσουν την πτώση, προκειμένου το ΧΑ να μη χάσει τα επίπεδα. Έτσι, ο γενικός δείκτης παρέμεινε στο μοτίβο που επαναλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες, με την αγορά τελικά να ακολουθεί μια πλάγια κίνηση σε στενό εύρος, αναμένοντας προφανώς έναν καταλύτη για να λύσει τον σχηματισμό.

Διαβάστε ακόμα: Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Η θερινή άπνοια ήρθε νωρίτερα

Αν και θα περίμενε κανείς να ανεβάσει ρυθμούς το ΧΑ, ενόψει και της λήξης του πρώτου εξαμήνου, η θερινή άπνοια έχει έρθει πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Βέβαια, πολλοί αναλυτές αποδίδουν αυτήν την εικόνα της αγοράς στην αναμονή των ανακοινώσεων στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά οι πωλητές εμφανίζονται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, με τους αγοραστές να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί παρά το γεγονός ότι αναμένονται θετικά νέα από τη Φρανκφούρτη.

Διαβάστε ακόμα: Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου ενώ οδεύει για εβδομαδιαία πτώση

Η διστακτικότητα είναι προφανής, τόσο στο ΧΑ όσο και στις περισσότερες διεθνείς αγορές, καθώς προκύπτει συνεχώς μια προβληματική στο κατά πόσο η οικονομία είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και υφεσιακών πιέσεων να είναι τοξικό. Και όσο εκλείπει ο -νέος- καταλύτης που θα προσδώσει κάποια δυναμική, τόσο το πτωτικό σενάριο προς την περιοχή των 800 μονάδων παίρνει ψήφους, με τη μεταβλητότητα να είναι εχθρός στην ανάληψη κινδυνοφόρων επιλογών, σχολιάζει η Trader24.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα μεγάλα βαρίδια της αγοράς ήταν η Εθνική, η οποία έχασε 3,50%, αλλά και οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Πτωτικά έκλεισαν και οι Aegean, Quest, Λάμδα, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Eurobank, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Στον αντίποδα, η Jumbo κέρδισε 3,12%, η Τέρνα Ενεργειακή ενισχύθηκε κατά 2,92% και η Coca Cola κατά 1,64%. Θετικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών