Με ισχυρά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να κλείσουν την πρώτη θετική εβδομάδα μετά από τρεις πτώσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,90% στις 31.259 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 2,22% στις 3.880 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,62% στις 11.526 μονάδες.
Αυτή η εβδομάδα φάνηκε να είναι ένα διάλειμμα στη συνεχή πτωση του προηγούμενου διαστήματος, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να κερδίζουν 3-5%. Και ο δείκτης που βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων τόσο καιρό, ο Nasdaq είναι αυτός που ηγείται των κερδών.
«Είναι ένα ράλι ανακούφισης», εξήγησε ο Mohamed El-Erian της Allianz. «Είναι ανακούφιση μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ένα δύσκολο μήνα, μια δύσκολη χρονιά, και έχουμε ένα ράλι ανακούφισης, και αυτό είναι πραγματικά ευπρόσδεκτο», πρόσθεσε.

Ανησυχητικά σημάδια από την αγορά ομολόγων

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επεσήμανε τα ανησυχητικά σημάδια στην αγορά ομολόγων, η οποία τιμολογείται με «υψηλότερο κίνδυνο ύφεσης», καθώς η Federal Reserve μετατοπίζεται σε μια πιο επιθετική στάση έναντι του πληθωρισμού.

«Η αγορά λέει «να προσέχεις», γιατί η οικονομία αποδυναμώνεται όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο. Είναι λοιπόν δύο διαφορετικές αφηγήσεις αυτή τη στιγμή στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων. Και το βασικό ζήτημα είναι ότι για άλλη μια φορά, είναι η αγορά ομολόγων που οδηγεί τη Fed και όχι η Fed που οδηγεί την αγορά», πρόσθεσε ο El-Erian.

Τα οικονομικά δεδομένα θα αποτελέσουν τη βασική εστίαση στο μέλλον, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν η οικονομία των ΗΠΑ πέφτει σε ύφεση.

Η αστάθεια σήμερα θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς ο FTSE Russell ολοκληρώνει την ετήσια αναδιάρθωση του δείκτη, αλλάζοντας τη σύνθεση των δεικτών παρακολούθησης. Οι ημέρες αναδιάρθωσης συνήθως συνοδεύονται επίσης από μεγάλους όγκους συναλλαγών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων αλλαγών θα είναι οι προσθήκες εταιρειών τεχνολογίας όπως η Meta και το Netflix στον δείκτη Russell 1000 μετά την πτώση των μετοχών τους φέτος. Οι μετοχές της Meta και του Netflix κερδίζουν 2,6% και 1,2%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street