Κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων έκλεψαν χάκερς από την γέφυρα blockchain Horizon, στην τελευταία μεγάλη ληστεία στον κόσμο στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Οι λεπτομέρειες της κυβερνοεπίθεσης είναι ακόμη λιγοστές, αλλά η Harmony, η εταιρεία των προγραμματιστών πίσω από το Horizon, δήλωσε ότι εντόπισε την κλοπή το πρωί της Τετάρτης και  ένα λογαριασμό που πιστεύει ότι είναι ο ένοχος. «Έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς εγκληματολόγους για να εντοπίσουμε τον ένοχο και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα κεφάλαια», ανέφερε η νεοφυής επιχείρηση σε tweet της αργά την Τετάρτη.

Σε επόμενη ανάρτησή της  η Harmony δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και εταιρείες κυβερνοασφάλειας για τη διερεύνηση της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοασφάλεια: Γιγαντώθηκαν οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν κρυπτονομίσματα

 Οι γέφυρες blockchain

Οι γέφυρες blockchain διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), καθώς  προσφέρουν στους χρήστες έναν τρόπο μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων τους από ένα blockchain σε ένα άλλο. Στόχος τους είναι να λειτουργήσουν ως τράπεζα παρέχοντας παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως είναι τα δάνεια και οι επενδύσεις και επειδή ο κώδικας τους είναι ευάλωτος γίνονται στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Επιπλέον διατηρούν σημαντικές ποσότητες ρευστότητας, «γεγονός που τις καθιστά δελεαστικό στόχο» εξηγεί στο CNBC, ο επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic, Tζες Σίμιγκτον. «Όταν οι ιδιώτες χρησιμοποιήσουν τις γέφυρες για να μετακινήσουν τα κεφάλαιά τους, τα περιουσιακά στοιχεία κλειδώνονται σε μια blockchain και ξεκλειδώνονται ή κόβονται σε μια άλλη», συνεχίζει «Ως εκ τούτου, αυτές οι γέφυρες  κατέχουν μεγάλους όγκους κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων»

Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Πάνω από 1 δισ. δολάρια έκαναν «φτερά» από απάτες το 2021

Προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις

Η ληστεία προστίθεται σε μια σειρά αρνητικών ειδήσεων που ταλάνισαν το χώρο της κρυπρογράφησης το τελευταίο διάστημα. Το Ronin Network, το οποίο υποστηρίζει το κρυπτογραφικό παιχνίδι Axie Infinity,απώλεσε περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια από κυβερνοεπίθεση τον Μάρτιο. Η Wormhole, δημοφιλής γέφυρα blockchain, έχασε επίσης πάνω από 320 εκατ. δολάρια από χάκερς.

Οι δανειστές κρυπτογράφησης Celsius και Babel Finance πάγωσαν τις αναλήψεις, μετά την απότομη πτώση της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων, που οδήγησε σε κρίση ρευστότητας. Τέλος, το κρυπτογραφικό hedge fund Three Arrows Capital  είναι στα όρια να μη μπορεί να αποπληρώσει δάνειο ύψους 660 εκατ. δολαρίων που έλαβε από τη χρηματιστηριακή εταιρεία Voyager Digital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Blockchain