Με σημαντικές απώλειες έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα πρωινά κέρδη να δίνουν τελικά τη θέση τους στους πωλητές, ειδικά σε τίτλους που επηρέασαν σημαντικά την τελική εικόνα του.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,40% στις 823,18 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει φτάσει ούτε τα 42 εκατ. ευρώ.

Αν και η συνεδρίαση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς οι προσδοκίες είχαν αυξηθεί λόγω του ότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του πρώτου εξαμήνου, τελικά πολλά χαρτοφυλάκια προτίμησαν να μειώσουν τον κίνδυνο, μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά αβέβαιο. Και αυτό διότι δεν φτάνει μόνο το αρνητικό διεθνές περιβάλλον, οι κίνδυνοι και στο εσωτερικό έχουν αυξηθεί, ειδικά οι γεωπολιτικοί και οι εκλογικοί. Έτσι, υπάρχει σημαντική απροθυμία πολλών κεφαλαίων να λάβουν πιο μεγάλες θέσεις.

Μεταβλητότητα

Επίσης, οι χαμηλές συναλλαγές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια προβλεπτικότητας, ωστόσο το πυκνό μακροοικονομικό καλεντάρι της τρέχουσας εβδομάδας, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο κλίμα, ενισχύει τη μεταβλητότητα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, όπως και οι υπόλοιπες αγορές, στις υφιστάμενες ανακατατάξεις.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Μυτιληναίος σημείωσαν απώλειες πάνω από 3%, με τις Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Jumbo, να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες.

Πτωτικά έκλεισαν οι Titan, Quest, ΟΛΠ, Σαράντης, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Eurobank, ενώ η Εθνική έκλεισε μόλις στο +0,03% και ο ΟΠΑΠ στο +0,65%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών