Στοπ βάζουν οι πωλητές σήμερα στην αντίδραση που επιχειρεί από την περασμένη εβδομάδα η Wall Street, οδηγώντας την σε αρνητικά εδάφη και σταθερά στα εδάφη της bear market.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Στο 60% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Νέο «μπλακ άουτ» στα αεροδρόμια – Ακυρώθηκαν 700 πτήσεις σε ένα 24ωρο

Νέα πτώση 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,10% στις 31.468 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,33% στις 3.898 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,55% στις 11.544 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: G7: Προς μια νέα δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Αν και ο ενεργειακός κλάδος δείχνει να μπορεί να στηρίξει την αγορά, με τις Devon, Valero και Occidental να σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%, οι αεροπορικές εταιρείες δείχνουν να τροφοδοτούν την πτώση. Οι μετοχές της Spirit Airlines υποχωρούν περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα δεχόταν την τελευταία προσφορά εξαγοράς από τον Όμιλο Frontier.Από την άλλη, οι μετοχές της BioNTech ενισχύονται σχεδόν 5% αφού η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου Covid-19  δημιουργεί μια βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση έναντι αυτής της παραλλαγής  Omicron.

Θολό τοπίο 

Η σημερινή εικόνα είναι μια ευκαιρία για τους επενδυτές να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία και ξεπέρασαν το 5%. Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν κάνει μια σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά στα μέσα Ιουνίου, αν και ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, εξακολουθεί να απέχει 19% από το υψηλό του 2022 και 18% από την αρχή του έτους.Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να αξιολογούν εάν οι μετοχές έχουν βρει πάτο ή αν απλώς ανακάμπτουν για λίγο από τις συνθήκες υπερπώλησης. Οι μετοχές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται βραχυπρόθεσμα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές προχωρούσε σε rebalancing των θέσεων και των συμμετοχών τους για το τέλος του τριμήνου.

Θα συνεχιστεί η αστάθεια;

Ωστόσο, η αστάθεια της αγοράς δεν έχει τελειώσει ακόμη, δήλωσε ο αναλυτής μετοχών της UBS, Christopher Swann.  «Οι ανησυχίες που προκάλεσαν την πτώση του δείκτη σε bear market νωρίτερα τον Ιούνιο δεν έχουν εξαφανιστεί – συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, την απειλή της ύφεσης και τους πολιτικούς κινδύνους», είπε. «Ενώ το πιο πιθανό μεμονωμένο σενάριο, κατά την άποψή μας, θα περιείχε μια ήπια οικονομική προσγείωση και σταθεροποίηση της αγοράς, το κλίμα είναι πιθανό να παραμείνει αβεβαίο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]