Σχεδόν 700 πτήσεις ακύρωσαν οι αεροπορικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς τη Δευτέρα, καθώς το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καμπίνας και εδάφους χτυπά «κόκκινο» και από την άλλη αυξάνεται η ζήτηση για ταξίδια λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι συνολικές ακυρώσεις πτήσεων προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας ανέρχονταν στις 669, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightaware.com, ενώ σχεδόν 860 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Αεροδρόμια: Οι απεργίες στη Ryanair έφεραν χάος και ακυρώσεις πτήσεων – Απεργίες και στους σιδηρόδρομους

Η Delta Air Lines, η United Airlines και η Republic Airlines είχαν πάνω από 100 ακυρώσεις η καθεμία, ενώ η American Airlines ακύρωσε 51 πτήσεις.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, οι πρόσφατες μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια έχουν αποδοθεί στην έλλειψη εργαζομένων, καθώς πολλοί υπάλληλοι αεροπορικών εταιρειών απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες έλαβαν αδρές κρατικές επιδοτήσεις για να συντηρήσουν την μισθοδοσία των εργαζομένων τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμη και η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού.

Η Airlines for America, κάλεσε την Παρασκευή την FAA να διασφαλίσει ότι άμεσα θα έχει επαρκές προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω διακοπές και προβλήματα με τα καλοκαιρινά ταξίδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή