Σε φθηνότερες λύσεις για να καλύψουν τις ανάγκες της διατροφής στρέφονται οι καταναλωτές στη Βρετανία κάτω από το βάρος των διαρκών ανατιμήσεων και αύξησης του συνολικού κόστους ζωής. Αυτό προκύπτει από έρευνα της NielsenIQ, σύμφωνα με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τα νοικοκυριά έχουν αυξήσει τις αγορές κατεψυγμένων πουλερικών, ακόμη και κονσερβοποιημένου κρέατος το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: «Πέρασε» το νομοσχέδιο που ανατρέπει ρυθμίσεις του Brexit για Βόρεια Ιρλανδία

Τι αγοράζουν

Αναλυτικότερα, η έρευνα της NielsenIQ που αφορά τις πωλήσεις τεσσάρων εβδομάδων μέχρι τις 18 Ιουνίου, έδειξε άνοδο στις πωλήσεις κατεψυγμένου κοτόπουλου κατά 12% σε ετήσια βάση, ρυζιού και δημητριακών κατά 11%, κονσερβοποιημένων φασολιών και ζυμαρικών κατά 10%, κονσερβοποιημένου κρέατος κατά 9% και τα ζυμαρικών (31%).

Διαβάστε επίσης: Brexit: Το Λονδίνο επιμένει στην κατάργηση προβλέψεων της νομοθεσίας για το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία

Στον αντίποδα μειώθηκαν οι πωλήσεις μπύρας, κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών κατά 9,7%, καθώς και η κατανάλωση άλλων ειδών που δεν είναι απαραίτητα στην διατροφή 6,1%.

«Οι καταναλωτές αρχίζουν να διαφοροποιούν τις επιλογές τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης. Για ορισμένα νοικοκυριά, η εξοικονόμηση χρημάτων σημαίνει αγορά φθηνότερων προϊόντων», εξηγεί αναλυτής της NielsenIQ.

Μάλιστα, το ένα τέταρτο από το 15% των νοικοκυριών που θεωρούν ότι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, δηλώνει ότι θα σταματήσει εντελώς να αγοράζουν κάποια προϊόντα ή ότι στρέφονται σε φθηνές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως οι Aldi και Lidl.

Επίσης, στο εξεταζόμενο διάστημα η αξία των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατά 1,5% ενώ ο όγκος μειώθηκε κατά 5,5%.

Η άνοδος του κόστους διαβίωσης προκαλεί επίσης αύξηση κατά 7% των επισκέψεων στα σούπερ μάρκετ ή 31 εκατομμύρια σε απόλυτο νούμερο και μείωση κατά 12% ή κατά 500.000 των online αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή