ΝΑΤΟ: Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν την Τετάρτη, αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι η ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, «θα συζητηθεί», αλλά χωρίς να είναι «το κεντρικό αντικείμενο» της συζήτησης

ΝΑΤΟ: Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν την Τετάρτη, αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίστηκε για την Τετάρτη, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

«Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή αύριο» οι δύο άνδρες «θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν», δήλωσε ο Σάλιβαν από το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησης είναι ακόμη σε προετοιμασία.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: «Βαριά σκιά» στη Σύνοδο η απειλή βέτο του Ερντογάν 

Ο Σάλιβαν διαβεβαίωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί διακαώς η Ουάσιγκτον και την οποία η Άγκυρα απειλεί να ασκήσει βέτο για να την εμποδίσει, «θα συζητηθεί», αλλά χωρίς να είναι «το κεντρικό αντικείμενο» της συζήτησης.

Στρατιωτική ενίσχυση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ

Το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο, προσγειώθηκε στις 16:04 ώρα Ελλάδας στη Μαδρίτη. Ο Μπάιντεν είχε αναχωρήσει από τη Γερμανία, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής της G7.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πώς θα απαντήσει ο Μητσοτάκης εάν προκληθεί από τον Ερντογάν

Ο Αμερικανός σύμβουλος τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ θα κάνουν αύριο, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, «συγκεκριμένες ανακοινώσεις» σχετικά με νέες δεσμεύσεις για μακροπρόθεσμη στρατιωτική ενίσχυση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στην Ευρώπη, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου.

Τόνισε ότι «ορισμένα έθνη» της Συμμαχίας θα «δεσμευτούν επίσης να αυξήσουν τις συνεισφορές τους για την άμυνα στην ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ.

Γνωστοποίησε ότι ο Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα, και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-Γιολ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο