Σε ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της Covid προχωρά από σήμερα Τρίτη η Κίνα, μειώνοντας την περίοδο υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Η επιβράδυνση των εμβολιασμών απειλεί την ανάπτυξη στην Κίνα – Τι προβλέπει

Οι ξένοι ταξιδιώτες θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες κατά την άφιξή τους στην ηπειρωτική Κίνα σε κάποια δομή, όπως ξενοδοχείο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσουν τρεις επιπλέον ημέρες στο σπίτι πριν βγουν έξω.

Για περισσότερο από δύο χρόνια, όσοι έφταναν στην Κίνα έπρεπε να περάσουν 14 έως 21 ημέρες καραντίνα, ανάλογα με την πόλη εισόδου και τον προορισμό εντός της χώρας.

Αλλά και οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid θα πρέπει επίσης να περάσουν την ίδια καραντίνα των 7+3 ημερών, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή.

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε τη Δευτέρα ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid με συμπτώματα — στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ — και 21 περιπτώσεις χωρίς συμπτώματα. Οι πόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης δεν ανέφεραν κανένα κρούσμα.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πόλεις άρχισαν να μειώνουν τη διάρκεια της υποχρεωτικής απομόνωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα