Η μετοχή της Pepsi (NASDAQ:PEP) όχι μόνο κρατήθηκε στη μεσοπρόθεσμη στήριξη των 155 δολαρίων αλλά αντέδρασε επιδεικτικά από εκεί, ξεδιπλώνοντας μια ανοδική επίθεση που μετρά έως τώρα 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Έτσι, το σήμα αγοράς από την εν λόγω περιοχή τιμάται με το παραπάνω, σε μια δύσκολη -κατά τα λοιπά- συγκυρία, ενώ ταυτόχρονα η μετοχή φαίνεται να κινείται προς την αντίσταση των 176, τρυπώντας απνευστί και την πρώτη αντίσταση.

Η κοντινή επανατοποθέτηση οριοθετείται στα 162,40, με γενική έξοδο από αγοραστικές θέσεις στην τιμή κτήσης και κάτω από τα 155 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο κέρδη 4,26 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,35 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 178% σε ετήσια βάση, με το περιθώριο κερδοφορίας να εκτοξεύεται στο 26,30% από 11,56% το α’ τρίμηνο του 2021.

Το παραδοσιακό μέρισμα αγγίζει το 2,64%, κατατάσσοντας την εταιρεία πρώτη σε χρηματοοικονομική υγεία μεταξύ των περισσοτέρων μεγάλων εταιρειών του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών, με μόνο το αρνητικό επενδυτικό κλίμα να επιβαρύνει την τιμή της μετοχής, δεδομένου ότι εικάζεται πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον πληθωρισμό δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στις ΚΑΧ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News