H κρίση που έφερε η πανδημία δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε το κορυφαίο των κορυφαίων παγκοσμίως εστιατόριο.

Ο λόγος για το Noma στην Κοπεγχάγη, το οποίο έχει επανειλημμένα αναδειχθεί ως το καλύτερο στον κόσμο, το οποίο για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια κατέγραψε ζημίες το 2021, και αυτό παρά τη γενναία οικονομική στήριξη που απόλαυσε από την δανική κυβέρνηση.

Το εστιατόριο έκλεισε κατέγραψε καθαρή ζημία 1,69 εκατομμυρίων κορωνών (240.000 δολάρια), μετά από ένα ελάχιστο κέρδος το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, από τη Δανική Αρχή Επιχειρήσεων. Η επιχείρηση έλαβε 10,9 εκατομμύρια κορώνες ως κυβερνητική αποζημίωση για τις περιόδους που επιβλήθηκε lockdown στη χώρα.

Η Noma, λοιπόν, η οποία αποτιμά την αξία του μεσημεριανού μενού λαχανικών με κρασί προς περίπου 700 δολάρια το άτομο, κατατάσσεται αυτήν τη στιγμή στο Νο. 1 στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, έχοντας αποσπάσει το κορυφαίο βραβείο συνολικά πέντε φορές, ενώ κοσμείται από τρία αστέρια Michelin.

Η τελευταία φορά που το Noma εμφάνισε ζημιές ήταν το 2017 όταν ο σεφ Ρενέ Ρετζέπι το έκλεισε για περίπου ένα χρόνο για ανακαίνιση. Το εστιατόριο σχεδιάζει επίσης να κλείσει προσωρινά στην Κοπεγχάγη μέσα στο 2022 και να δραστηριοποιηθεί περιοδικά σε άλλες χώρες για να επιστρέψει στη βάση του το 2023.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, το αποτέλεσμα και η οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ικανοποιητικά», ανέφερε η Noma στην οικονομική της έκθεση για το 2021. «Η εταιρεία αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα για το επόμενο έτος», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή