«Για όσο καιρό χρειαστεί» θα προμηθεύει το ΝΑΤΟ με όπλα την Ουκρανία, για την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε από τη Μαδρίτη ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

«Είναι καλό που οι χώρες που συγκεντρώνονται εδώ, όπως και πολλοί άλλοι, συμβάλλουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί – παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και παρέχοντας τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία», δήλωσε ο Σολτς προσερχόμενος στις συνομιλίες κατά την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

«Το μήνυμα είναι: θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – και να το κάνουμε εντατικά – για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορεί η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

Στόλτενμπεργκ: Στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ η Ρωσία

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να χαρακτηρίσει τη Ρωσία «άμεση απειλή» και να ενισχύσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας στα ανατολικά της Συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες.

Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα (28-30 Ιουνίου) θα είναι «μεταμορφωτική» και θα λάβει πολλές σημαντικές αποφάσεις. Ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, θα υιοθετηθεί το νέο «Στρατηγικό Δόγμα» του ΝΑΤΟ, θα αποφασιστεί μια θεμελιώδης αλλαγή στην αποτροπή και την άμυνα της Συμμαχίας και θα συνεχιστεί η υποστήριξη στην Ουκρανία, τώρα και στο μέλλον.

«Το νέο στρατηγικό Δόγμα θα μας καθοδηγήσει σε μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε πως οι Σύμμαχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα