Η απαγόρευση που επιβλήθηκε στα πάρτι από την Airbnb για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 γίνεται μόνιμη μετά τα θετικά σχόλια των ιδιοκτητών, παράλληλα όμως αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό των φιλοξενουμένων. Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η απαγόρευση των πάρτι έχει αποδειχθεί «κάτι περισσότερο από μέτρο δημόσιας υγείας».

Διαβάστε επίσης: Airbnb: Έχετε «τρελές» ιδέες; Μπορείτε να κερδίσετε 100.000 δολάρια

«Εξελίχθηκε σε θεμελιώδη πολιτική της κοινότητας για την υποστήριξη των ιδιοκτητών και των γειτόνων τους» λέει η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και περιοίκων για πάρτι σε νοικιασμένους χώρους μειώθηκε κατά 44% από τότε που επιβλήθηκε το μέτρο.

Διαβάστε επίσης: Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

Xωρίς εξαιρέσεις

Εξαιρέσεις πάντως δεν αποκλείεται να αποφασιστούν μελλοντικά για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Ακόμα, η Arbnb καταργεί το όριο των 16 ατόμων για τον μέγιστο αριθμό των φιλοξενουμένων σε κάθε χώρο, περιορισμός που είχε επιβληθεί για να εμποδιστεί η διασπορά κοροναϊού.

Όπως εξήγησε η εταιρεία, «αρκετά είδη μεγαλύτερων κατοικιών μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση και ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα –από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ και μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 6.600 φιλοξενούμενοι χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι πέρυσι από την πλατφόρμα λόγω παράβασης των κανονισμών για την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα