Σε μερική υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 3,9% φέτος και στο 3,2% το 2023, από 4,3% και 3,4% που προέβλεπε αντίστοιχα τον Μάρτιο, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS, στα πλαίσια της επαναξιολόγησης των οικονομιών της Ευρωζώνης, λόγω των παρενεργειών του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως της αύξησης του πληθωρισμού και των πρόσθετων προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης – ΔΝΤ: Στο 3,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2022

Διαβάστε επίσης – Ισχυρές αντοχές και ευοίωνες προοπτικές για την οικονομία, παρά τις εξωγενείς κρίσεις

«Από τον Μάρτιο, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης έχουν επιδεινωθεί για την πλειοψηφία των χωρών που αξιολογούμε», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Αν ο πόλεμος συνεχιστεί, οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων θα επιμείνουν κάτι που θα επηρεάσει και την πορεία των οικονομιών κατά το 2023.

Διαβάστε επίσης – Σύνοδος Κορυφής: Χαιρετίζουμε την λήξη του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Η DBRS ωστόσο δεν προβλέπει η παγκόσμια επιβράδυνση να μετατρέπεται σε μία σοβαρή ύφεση, ενώ στα σενάρια της ήπιας προσγείωσης των οικονομιών ή και της ήπιας ύφεσης οι αξιολογήσεις των χωρών που παρακολουθεί δεν αναμένει πως θα διαφοροποιηθούν, κάτι που θα συμβεί στο σενάριο της βαθιάς ύφεσης ιδιαίτερα εάν οι οικονομίες πιεστούν από πρόσθετους γεωπολιτικούς κλυδωνισμούς, την αναζωπύρωση της πανδημίας ή μία μεγάλη πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης – DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε BB (high)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία