Πέντε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις πέρασαν στην επόμενη φάση του Προγράμματος Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer που ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο οι πέντε «φιναλίστ» όσο και όλοι οι συμμετέχοντες δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών ιδεών και λύσεων πρωτοποριακής τεχνολογίας που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.

Διαβάστε επίσης: Elevate Greece: Στις 618 οι εγγεγραμμένες startup επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα

Το Start4Health είναι ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία και τους διάφορους κλάδους της, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.

Διαβάστε: Δημόσια Υγεία: Έρχονται τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Οι πέντε προτάσεις που προκρίθηκαν

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος, της Ανοιχτής Πρόσκλησης, οι πέντε προτάσεις που ξεχώρισαν και πέρασαν στην επόμενη φάση είναι:

  • Althexis: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα και τεχνολογία που προσφέρει καινοτομία στον τρόπο διεξαγωγής δερματολογικών εξετάσεων (www.althexis.com)
  • Cloudpharm: Cloudpharm: – Τεχνολογία αιχμής που ενισχύει την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) επαναστόχευσης (http://cloudpharm.eu)
  • Collaborate Health Cloud: Μία ολοκληρωμένη λύση που υποστηρίζει τους παρόχους υγείας και τους ασθενείς στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρόνιων ή/και σπάνιων παθήσεων (https://collaborate247.com)
  • Docandu: Μία εταιρεία παροχής καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών υγείας και τηλεϊατρικής με επίκεντρο τον ασθενή (https://www.docandu.com)
  • eNiOS: Τεχνολογία για την ανάλυση μεγάλων βιολογικών δεδομένων με εφαρμογή στην ιατρική ακριβείας και την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων (https://e-nios.com)

Η επόμενη φάση – Τα έπαθλα

Στην επόμενη φάση, του Επιταχυντή (Accelerator), μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι πέντε εταιρείες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την Demo Day, στη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε μια Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων. Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000€ και 10.000€ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

«Για εμάς στο CDI, το Start4Health είναι ένα ακόμα εργαλείο ενίσχυσης των δεσμών μας με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας. Η συμμετοχή στην πρώτη φάση του προγράμματος ήταν μεγάλη και πολύ υψηλού επιπέδου, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη μας στο οικοσύστημα. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πέντε τόσο δυναμικές startup, με καινοτόμες προτάσεις, συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Προσφέροντας μέσα από το πρόγραμμα ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα σε σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες, θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να έρθουν στο προσκήνιο καινοτόμες προτάσεις και λύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο και αποστολή μας» δήλωσε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI.

Το CDI διοργανώνει το Start4Health σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και την Found.ation.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups
Η Athletopia προσέλκυσε 120 χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματικούς αγγέλους για να ψηφιοποιήσει δρομικά γεγονότα
Academia |

Η Athletopia προσέλκυσε 120 χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματικούς αγγέλους για να ψηφιοποιήσει δρομικά γεγονότα

Οι διοργανωτές των αθλητικών γεγονότων δεν έχουν στη διάθεση τους τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές για να αναπτύξουν τις διοργανώσεις τους και αυτή ακριβώς την πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Athletopia που ιδρύθηκε το 2020 ως τεχνοβλαστός του Α.Π.Θ.