Στην εκλογή νέου διοικητικού συμβούλιου, προχώρησε η Γ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες με φυσική παρουσία των μελών, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη προώθησης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, ως τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισης της μεταβλητότητας και των ανατροπών που βιώνουμε στο διεθνές περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΒ: Από το Κράτος 0.2 στο Κράτος 2.0 – Οφέλη και επόμενα βήματα

Το ΒΙΑΝ εκφράζει τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα

Όπως τονίζεται, το ΒΙΑΝ εκφράζει τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα που αναγνωρίζει ως ισότιμες παραμέτρους την αναγκαιότητα της πράσινης μετάβασης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει στη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου με προοπτική και ανθεκτικότητα και καταθέτει προτάσεις στον κοινωνικό διάλογο για τα θέματα αυτά.

Παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, η αντιμετώπιση και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παραμένουν το πλέον κρίσιμο ζήτημα, η απάντηση στο οποίο θα απαιτήσει τη σύνθεση πολλών επιμέρους λύσεων σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η μετάβαση στην κυκλική οικονομία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση της ταφής αποβλήτων και η προστασία οικοσυστημάτων. Κρίσιμος είναι επίσης ο ρόλος της χρηματοδότησης της μετάβασης και των συνεπαγόμενων ζητημάτων λογοδοσίας και μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Για όλα τα παραπάνω, το ΒΙΑΝ σημειώνει πως συνεχίζει να διευρύνει το πλαίσιο των συνεργασιών και παρεμβάσεών του, καταδεικνύοντας ότι η αδράνεια αποτελεί πλέον ένα σημαντικό επιχειρηματικό ρίσκο, τόσο από την πλευρά των πολλαπλών προκλήσεων όσο και από την πλευρά της απώλειας αναγνώρισης των ευκαιριών που παρουσιάζει ένα δυναμικό περιβάλλον.

Το νέο ΔΣ για την επόμενη διετία:

Νικόλαος Εμμανουηλίδης (NESTLE ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.)
Άγγελος Καλογεράκος (Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ)
Aθανάσιος Κεφάλας (IMERYS GREECE S.A.)
Xαράλαμπος Μπρουμίδης (VODAFONE-PANAFON)
Γεώργιος Μυλωνογιάννης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.)
Δημήτριος Παπαδόπουλος (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.)
Αθανάσιος Πoλυχρονόπουλος (POLYECO Α.Ε.)
Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.)
Παναγιώτης Σκιαδάς (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.)
Αλέξανδρος Χατζόπουλος (ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών).

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, δήλωσε σχετικά: «Η επίτευξη Βιώσιμης Ανάπτυξης παραμένει βασική προτεραιότητα, με συνεχώς αυξανόμενη σημασία, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και συνολικότερα για όλη τη κοινωνία. Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης με βελτιωμένο όμως διαχρονικά περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χαρακτηριστικά.  Το συμβούλιο ΣΕΒ ΒΙΑΝ έχει σαν αποστολή την προώθηση των αξιών αυτών με καθορισμό φιλόδοξων στόχων αλλά και ρεαλιστικών πλάνων επίτευξη τους, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη σωστή επιστημονικά ανάλυση, τη δέσμευση των μελών του προς τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και τη αρμονική συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία