Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου, στην πρώτη του συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα που πραγματοποιήθηκε χθες 28.06.22 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, εξέλεξε ομόφωνα ως Πρόεδρό του, τον Συμεών Διαμαντίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Η θητεία της νέας Διοίκησης του ΣΕΒΕ, όπως ορίζει το καταστατικό του Συνδέσμου, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο 2024.

Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ορίστηκε ο Παναγιώτης Χασάπης (ΑΝΤΙΣΕΛ-ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ) και δεύτερος αντιπρόεδρος ο Γεδεών Βούλης (ΒΟΥΛΗΣ XHMIKA ΑΕ), ενώ καθήκοντα γενικού γραμματέα ανέλαβε ο Γεώργιος Ζαγκλιβερινός (ΝΤΙΑΞΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΜΟΝ. ΑΒΕΕ) και οικονομικού επόπτη ο Άρης Σφακιανάκης (DHL Greece). Έφορος ορίστηκε η Ζωή Παλατιανά (PALAPLAST AE) και μέλη οι Βασίλης Κεχαγιάς (ΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ. ΟΕ SUPERALLOYS ENGINEERING), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (PELOPAC ABEE) και Ιωάννης Σανιδιώτης (ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ).

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά η εμπιστοσύνη των μελών και των μελών του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ στο πρόσωπό μου για να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΒΕ, του μεγαλύτερου και δυναμικότερου εξαγωγικού φορέα της χώρας πανελλαδικής εμβέλειας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διεθνώς συγκυρία.(…) Οι κύριοι στόχοι της νέας διοίκησης του ΣΕΒΕ, που θα δρα συλλογικά και συνεργατικά είναι οι παρακάτω: η θεσμική ενδυνάμωση του ΣΕΒΕ ως συμβούλου της Πολιτείας και η περαιτέρω διεύρυνσή του με νέα μέλη από όλη την Ελλάδα, η πρακτική και ουσιαστική στήριξη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις μεγάλες για βοήθεια ώστε να γίνουν εξωστρεφείς ή να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους, η υποκατάσταση εισαγωγών πρώτων υλών για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, η ενίσχυση δράσεων στοχευμένης εκπαίδευσης/κατάρτισης για την κάλυψη αναγκών των επιχειρήσεων σε συνεργασία με τις ίδιες καθώς και του ερευνητικού/μελετητικού έργου του ΣΕΒΕ μέσω του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) και η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του συλλογικού σήματος ΣΕΒΕ της ΕΕ “M MACEDONIA THE GREAT”. Η μερική ανανέωση του ΔΣ με εκπροσώπους της νέας γενιάς που θα συνεργαστούν με τα παλαιότερα μέλη που έχουν γνώση και εμπειρία, πιστεύω ότι θα επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα προς όφελος των μελών μας και της εξωστρέφειας της χώρας που παρουσιάζει αξιοσημείωτες επιδόσεις, παρά τις αρνητικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση