Όταν εν μέσω των πρώτων μηνών της πανδημίας οι ανταγωνίστριες φαρμακευτικές όπως Novavax, Pfizer και Moderna πολλαπλασίαζαν την αποτίμησή τους στο ταμπλό επενδύοντας στο μαγικό εμβόλιο που έφερε τις πρώτες άμυνες στην ανθρωπότητα, η ούτως ή άλλως αμυντική Merck εξέπληττε με το χάπι της.

Και μετά από έναν μακροσκελή αγώνα, τελικά η μετοχή της (NYSE:MRK) απέδειξε ότι εκείνη κέρδισε την εμπιστοσύνη των μακροπρόθεσμων επενδυτών, καθώς παρέμεινε σε επαφή με τα ιστορικά της υψηλά επίπεδα, και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που είτε όλη η Wall Street, είτε -πολύ περισσότερο- ο φαρμακευτικός κλάδος κατέρρευσε.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι επί παραδείγματι η μετοχή της Moderna (NASDAQ:MRNA) έχει χάσει 43% στο εξάμηνο και εκείνη της Novavax (NASDAQ:NVAX) 66%, την ίδια ώρα που η Merck είναι στο +20%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ακολουθεί ξεκάθαρα ανοδική τάση, και η επαφή της με τα 95 δολάρια έδωσε σημείο ρευστοποιήσεων, με πρώτη στάση στην επικείμενη διόρθωση τα 83,20 και κύρια στήριξη στην τάση τα 76.

Για το α’ τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 17,74% σε τριμηνιαία βάση στα 48,91 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 13,05 δισεκατομμύρια δολάρια, επίσης αυξημένα σε τριμηνιαία βάση κατά 84,65%. Το περιθώριο κερδοφορίας προσέγγισε το 26,7% με λειτουργικές χρηματοροές 14,11 δισεκατομμύρια δολάρια και μερισματική απόδοση 2,92% (14 Ιουνίου, 0,69 δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News