Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με το γαλλικό Charles de Gaulle να προστίθεται σήμερα στη λίστα, καθώς οι εργαζόμενοι του κάνουν σήμερα απεργία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί περίπου το 10% των πτήσεων. Οι εργαζόμενοι εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας σημαντική αύξηση μισθών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του κόστους ζωής, αλλά δεδομένης και της έλλειψης που υπάρχει σε προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Στις αεροπορικές εταιρείες η ευθύνη για να μην επαναληφθεί το χάος στα αεροδρόμια

Ο διαχειριστείς του αεροδρομίου, η εταιρεία ADP, υποστήριξε στο πρακτορείο Reuters, πως αναμένει την ακύρωση τουλάχιστον 100 αεροπορικών πτήσεων μέσα στην ημέρα λόγω της απεργίας. Οι 50 αφορούν αφίξεις και οι 50 αναχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Lufthansa: Η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι απίθανο να βελτιωθεί άμεσα

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ταξιδιώτες είχαν ενημερωθεί και φρόντισαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο αρκετά νωρίτερα από τις πτήσεις τους, τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν φτάνοντας και έξω από τα τέρμιναλ.

Την ίδια ώρα αρκετοί εργαζόμενοι μαζεύτηκαν για να διαδηλώσουν έξω από ένα από τα τέρμιναλ.

Ζητούν αυξήσεις 

Η ADP και τα συνδικάτα διαπραγματεύτηκαν μια νέα συμφωνία για τα επίπεδα των μισθών πέρυσι, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι είχαν δεχτεί μειώσεις των μισθών λόγω της δύσκολης κατάστασης που εξακολουθούσε να επικρατεί στον ταξιδιωτικό κλάδο εν μέσω της πανδημίας. Έκτοτε, ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε, ο ταξιδιωτικός τομέας έχει κάνει δυναμική επανεκκίνηση, οπότε η αύξηση της επιβατικής κίνησης έχει φέρει στα όρια του το υπάρχον προσωπικό.

Τα συνδικάτα ζητούν καθαρή αύξηση ύψους 300 ευρώ το μήνα για όλους τους εργαζόμενους, αίτημα που η εργοδοσία απορρίπτει.

Πάντως, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, όπως και οι κινητοποιήσεις από την πλευρά των εργαζομένων που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου.

Οριακή κατάσταση επικρατεί, πάντως, για τους ίδιους λόγους και σε πολλά ακόμη αεροδρόμια, αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Ενδεικτικά στην σκανδιναβική SAS, η εργοδοσία βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις σήμερα με το συνδικάτο των πιλότων, που απειλούν να κατέβουν επίσης σε απεργία από τα μεσάνυχτα, καθηλώνοντας τα αεροσκάφη της εταιρείας στο έδαφος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως