
«Η καταχώριση του εμπορικού σήματος “Turkaegean” αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της», επισημαίνει η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Εύα Καϊλή, σε γραπτή ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης: Ξεκινά ΕΔΕ για την κατοχύρωση του “Turkaegean”
Παράνομη καταχώριση
Αναδεικνύοντας την τουρκική προκλητικότητα και υπογραμμίζοντας πως η καταχώριση του όρου “Turkaegean” ως εμπορικό σήμα, είναι παράνομη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Καϊλή: «Θα προβεί η Κομισιόν σε άμεσες ενέργειες για τη διαγραφή του συγκεκριμένου όρου από το μητρώο της EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ), και την παύση της χρήσης του από την Τουρκία»;
Διαβάστε επίσης: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον όρο «Turkaegean»
Σε άλλο σημείο της παρέμβασης της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να δηλώσει δημοσίως και επισήμως ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα χρήσης του ανωτέρω όρου. Τονίζει, μάλιστα, κατηγορηματικά, πως ο παραπάνω όρος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως γεωγραφικός προσδιορισμός για εμπορική χρήση.
Σημειώνεται πως η Eύα Καϊλή, έχει εκφράσει σε πολλαπλά επίπεδα την ανησυχία της για την ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας επανειλημμένως πως η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει κοινή και συντονισμένη στάση απέναντι στην Τουρκία.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Εύας Καϊλή:
Θέμα: Ενέργειες κατά της παράνομης χρήσης του υποτιθέμενου “εμπορικού σήματος Turkaegean”
Το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού κατοχύρωσε τον όρο “Turkaegean” ως επίσημο εμπορικό σήμα της ΕΕ στην EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κι αυτό υλοποιείται από Επιτροπή με έδρα την Ισπανία, με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αυτού του υποτιθέμενου “εμπορικού σήματος” για μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών από τον τουρισμό μέχρι την τηλεόραση, ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η καταχώριση του όρου “Turkaegean” συνδυάζει το όνομα μιας χώρας εκτός ΕΕ (Τουρκία) με το Αιγαίο Πέλαγος, τα νησιά και τις ακτές. Αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της, ιδίως της Ελλάδας και της Κύπρου.
Επιπλέον, η καταχώριση του παραπάνω όρου ως σήμα της ΕΕ είναι παράνομη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία, καθώς είναι σκoπίμως παραπλανητική, παρουσιάζοντας το Αιγαίο Πέλαγος, τα νησιά και τις ακτές ως “τουρκικά”.
Υπό το φως των ανωτέρω:
– Προτίθεται η Επιτροπή να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αφαίρεση του παραπάνω όρου από το μητρώο της EUIPO και την άμεση παύση της χρήσης του όρου από την Τουρκία;
-Θα εκκινήσει η Επιτροπή άμεση έρευνα για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ, λόγω της καταχώρισης από το EUIPO ενός τέτοιου απαράδεκτου εμπορικού σήματος;
-Θα δηλώσει δημοσίως και επισήμως η Επιτροπή ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα χρήσης του ανωτέρω όρου;


Latest News

Tα κοινωνικά συνδηλούμενα του παροξυσμού που προκάλεσε στο Twitter η φωτογραφία γυναίκας σε ένα super market, χωρίς στηθόδεσμο
Το super market ήταν πάντα το καταναλωτικό προπύργιο της σύγχρονης κοινωνίας της αφθονίας, το σύγχρονο ισοδύναμο του «Κέρατος της Αμαλθείας».

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα vouchers αγοράς βιβλίων
Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Gov.gr wallet: Πώς να κατεβάσετε παλιό δίπλωμα οδήγησης
Χιλιάδες πολίτες ενώ κατέβασαν την ψηφιακή αστυνομική ταυτότητα στην εφαρμογή αντιμετώπισαν δεν τα κατάφεραν με τα παλιά διπλώματα οδήγησης

Retail: Summer sales score low
Consumers appear hesitant despite great opportunities – Retail reps talk about a difficult winter

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι αγοραστές κέρδισαν στην παράταση
Η τεχνική εικόνα του δείκτη.

Σε ποιο σημείο ξεκίνησε τη γεώτρηση το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» [βίντεο]
Το πλοίο έφθασε στην περιοχή στις 10 Αυγούστου

Αντιδράσεις Μενέντεζ για την προμήθεια S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία
Νέες βολές του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας

«MyAttica»: H Αττική στο κινητό σας
H εφαρμογή παρέχεται δωρεάν, και μπορεί να αναζητηθεί με το λεκτικό «MyAttica»

Το «αντάρτικο» της Πολωνίας, οι κυρώσεις της ΕΕ και η απειλή του Polexit
Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας θεωρεί ότι η Κομισιόν προσπαθεί να τη «στριμώξει» και, για τον λόγο αυτό, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση – μην αποκλείοντας ακόμη και πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν.

Ρωσικοί «λύκοι» εναντίον ΝΑΤΟ στα νερά της Αδριατικής - Τι εντολή έδωσε ο Πούτιν
Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση στο παρά πέντε