Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στη χώρα μας μετά την προσευχή της Παρασκευής δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της». Νωρίτερα και επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Μαδρίτη ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε, αν δεν συμμορφωθεί».

Τώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε τώρα για τις προθέσεις της χώρας του, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τη νομιμότητα: «εάν πρόκειται να ζήσουμε ειρηνικά ως γείτονες, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές σε πολύ λίγο χρόνο. Αν το κάνετε αυτό η αεροπορία μου θα δώσει την κατάλληλη απάντηση. Αν συνεχίσετε αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Αλλιώς, ο λαός θα ρωτήσει που είναι η αεροπορία μας».

Θέμα για τα νησιά

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν ώστε να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποια συνάντηση, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, αλλά ο ίδιος απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει χρόνο για μια τέτοια συνάντηση.

Διαβάστε ακόμα: Ρεπουμπλικανοί βουλευτές αντιδρούν στην στήριξη Μπάιντεν για τα F-16 στην Τουρκία

«Διότι είναι προφανές» συνέχισε «πως οπλίζουν τα νησιά κι από την άλλη παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας» ενώ διερωτήθηκε «ποιος εγγυάται ότι δεν θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας αυτός που θα συμβιβαστεί τώρα μαζί μας».

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική είπε ακόμα γίνεται προσπάθεια να δοθεί μήνυμα με το να πηγαίνουν στα νησιά, με το χτίσιμο τσιμεντένιων καταφυγίων και το σκάψιμο λάκκων. «Δεν έχει καλές προθέσεις (ο Κυρ. Μητσοτάκης). Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Είπαμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας τακτοποιήσει τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε αν δεν συμμορφωθεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα