Τριπλή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη χώρα μας, ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό.

Μετά την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν επανήλθε στην προκλητική του ρητορική.

Διαβάστε επίσης: Οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν και το ΝΑΤΟ

Νέες «μπηχτές» για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «δεν είναι μέλημα της Τουρκίας πόλεμος με την Ελλάδα», καθώς και μία ακόμη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν επανέλαβε τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Τουρκίας από τη χώρα μας και πρότεινε να λάβει η Ελλάδα «ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».

Διαβάστε επίσης: Πώς θα απαντήσει ο Μητσοτάκης εάν προκληθεί από τον Ερντογάν

Ειδικότερα, ο Ερντογάν είπε, αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Σε όσους μας επιτίθενται συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο  μάθημα εκεί που πρέπει, κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε  Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες».

Συνέχισε με παραινέσεις και «προειδοποιήσεις», λέγοντας ότι «αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων. Συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».

Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας

Ο Ερντογάν κατέληξε, καλώντας μάλιστα τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, πραγματοποιώντας ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μας.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό, στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί», ισχυρίστηκε.

Για να προσθέσει: «Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα