Οι πωλητές επικράτησαν εύκολα στην προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς αφενός το πρόσημο του Γενικού Δείκτη, όπως και των περισσοτέρων εισηγμένων παρέμεινε αρνητικό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αφετέρου η πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφ/σης ξέμεινε σε αρνητική περιοχή.

Ωστόσο, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα φαίνεται να επιβαρύνει κι άλλο την επενδυτική διστακτικότητα, διότι δεν επιτρέπει στην εξαγωγή συμπερασμάτων άλλων από εκείνο που θέλει τον Δείκτη να κινείται ευχερώς προς τη ζώνη υποδοχής των 800, μην έχοντας κανένα ουσιαστικό στήριγμα.

Και μάλιστα, η πολυήμερη ραστώνη που έχει παρατηρηθεί ενδέχεται να αφαιρέσει αξία από οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια, ενώ αν συνυπολογίσουμε την αρκετά βαριά συμπεριφορά των λοιπών μεγάλων χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δύσκολα μπορούμε να διαφύγουμε από αυτό το πτωτικό σπιράλ.

Τέλος, κρατάμε τις αποτυχημένες ενδοσυνεδριακές προσπάθειες της 21ης, 23ης, 24ης και 27ης Ιουνίου να προσπελαστούν οι 845 μονάδες, καθότι οριοθετείται πλέον το πτωτικό momentum από αυτές, με το σενάριο των 790 να είναι υπαρκτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets