Ο απολογισμός του τραγικού συμβάντος της Μαρμολάντα, με την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου, σήμερα το απόγευμα στις Δολομιτικές Άλπεις, μέχρι αυτή την στιγμή ανέρχεται στους έξι νεκρούς, εννέα τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό αγνοουμένων όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Η θερμοκρασία άγγιξε τους δέκα βαθμούς

Δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες, στο συγκεκριμένο σημείο, η θερμοκρασία άγγιξε τους δέκα βαθμούς, πραγματικό ρεκόρ για την όλη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: «Καίγεται» από την ξηρασία

«Με την μεγάλη αυτή ζέστη, οι παγετώνες είναι όλο και πιο λεπτοί, σπάνε σαν να πρόκειται για ουρανοξύστες που καταρρέουν. Αλλά με τέτοιες θερμοκρασίες, ένας πεπειραμένος ορειβάτης δεν πρέπει  καν να ξεκινά  την αναρρίχηση προς την κορυφή», δήλωσε ο Ιταλός, γνωστός ορειβάτης Ράινολντ Μέσνερ στην εφημερίδα La Repubblica.

«Η τέχνη του αλπινισμoύ συνίσταται στο να μην χάνεις την ζωή σου, σε περιοχές όπου υπάρχει αυτός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο Μέσνερ.

Στο μεταξύ, στη Μαρμολάντα πριν από λίγο σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και αναμένεται να ξαναρχίσουν αύριο το πρωί.

Η εισαγγελία της πόλης Τρέντο άρχισε έρευνα, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτήν τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή. Η έρευνα αφορά το αδίκημα της  πρόκλησης καταστροφής εξ αμελείας αν και, φυσικά, ακόμη δεν έχουν αποσταλεί κλήσεις σε απολογία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συνεχίζει να  παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα