Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζαβάρα «Κατανοώντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική έκανε πρεμιέρα σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Ο συγγραφέας και οι ομιλητές αναφέρθηκαν, με αφορμή το βιβλίο, στην καταλυτική επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς και στους κινδύνους που απορρέουν από τη μαζική χρήσης τους για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Διαβάστε επίσης: Εurostat: 1 στις 2 ελληνικές επιχειρήσεις χρησιμοποιεί τα social media

Για το βιβλίο μίλησαν: ο κος Θοδωρής Ρουσόπουλος Β., Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Κατερίνα Γκαγκάκη, Επικοινωνιολόγος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο κος Κώστας Θεολόγου, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Ο Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας το 2018 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συνεργαστεί ως διδάσκων με το ΤΕΙ Καλαμάτας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, είναι συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης: Σκέφτεστε να κλείσετε τον λογαριασμό σας στο Twitter; Τι λένε οι χρήστες για τη ζωή τους μετά τα social media

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται, γεγονός που αποδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά χρήσης τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αξιοποιούνται στην επικοινωνία, την εκπαίδευση, την επαγγελματική δράση και, ευρύτερα, στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, επιδρώντας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ζωή τους και ιδιαίτερα στη ζωή των νέων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θεωρούνται η μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στόχος αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση της χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) μέσα από ένα ευρύ δίκτυο ατομικών, διαπροσωπικών και κοινωνικών παραγόντων οι οποίοι φαίνεται να συνδέουν τη χρήση των ΜΚΔ με τα ψηφιακά σύνορα μιας πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παράγοντες που σχετίζονται με στοιχεία της ταυτότητας των χρηστών, όπως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και τα κίνητρα που τους οδηγούν στη χρήση των ΜΚΔ. Επιπλέον, επιχειρήθηκε η ανάλυση δεδομένων για τη χρήση των ΜΚΔ σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (στο ελληνικό κράτος) με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα